Saturday, June 6, 2015

"AIR KOSONG : BERASID atau BERALKALI"

Salam sayang semua
Jom kita rajinkan diri update belog..kiki
So entry baru hari ni berkenaan dengan "AIR KOSONG : BERASID atau BERALKALI"

=====================

Air memang sangat penting kepada hidupan terutamanya manusia. Tanpa air, kita mungkin sukar untuk menjalankan kerja-kerja harian. Air bukan sahaja untuk diminum untuk menghilangkah dahaga tapi banyak lagi kegunaan lain untuk tubuh badan kita. Kekurangan air boleh menjadi punca kepada pelbagai masalah kesihatan malah lebih teruk punca kepada kematian.

Memandangkan air menjadi keperluan bagi kita, maka kita perlulah minum air dari sumber yang suci serta menyihatkan. Ia mestilah selamat dan memberikan kesan yang positif kepada tubuh badan kita.

Tapi tau tak yang air korang minum tu ade sifat yang berasid & ada yang beralkali.. Bila berbeza sifat ni maka berbeza la fungsinya kan.. Haaa jangan main taram minum ya..hehe

Jadi persoalannya air manakah yang sesuai untuk diminum??
Jawapannya adalah air kosong yang sifatnya BERALKALI

Kenapa??
Sebab kebanyakan makanan yang kita makan adalah bersifat asid.. So kalu korang banyak minum air kosong bersifat ASID berbanding ALKALI, makanya bukan sihat yang korang dapat tapi PENYAKIT yang akan datang

Jadi untuk balance kan tahap pH dalam badan kita, kita kena la minum air yang beralkali.. Kalu korang check botol air mineral di kedai mesti ada info tentang tahap kandungan pH nya..

Meh kita check kebaikan minum air kosong yang beralkali:


1. Air beralkali meneutralkan kandungan asid berlebihan dalam badan

Kebanyakan makanan yang kita ambil mengandungi kandungan asid. Makanan-makanan seperti daging merah, keju, pasta dan minuman berkarbonat boleh merendahkan nilai pH di dalam badan dan seterusnya meningkatkan tahap keasidan di dalam badan.

Walaupun asid diperlukan oleh badan contohnya dalam sistem pencernaan yang memerlukan asid untuk mencernakan makanan, namun kandungan asid yang berlebihan dan tidak terjaga boleh mendatangkan penyakit.

Oleh itu, air kosong beralkali boleh menstabilkan kembali paras pH badan supaya tidak terlalu berasid dengan meningkatkan kembali tahap pH supaya pH badan kembali beralkali.

2. Air beralkali menyahkan sisa toksin dari dalam badan.

Toksin biasanya lebihan atau sisa yang beracun kepada badan. Ia datang daripada makanan, sisa ubat-ubatan dan hasil kumuh. Ia perlu dikeluarkan segera dari dalam badan ia boleh memudaratkan badan serta mendatangkan penyakit.

Air beralkali adalah larutan yang sesuai untuk mencuci dan mengeluarkan toksin dari sistem perkumuhan seperti air kencing dan peluh. Ia lebih sesuai berbanding air paip atau air yang telah dimasak kerana ia mudah diserap di dalam sel-sel badan dan lebih berkesan menyahkan toksin.

3. Air beralkali adalah ejen antioksidan yang unggul

Punca kebanyakan penyakit yang sering berlaku adalah disebabkan kehadiran bendasing yang dipanggil radikal bebas. Maksud ‘bebas’ di sini adalah ia mengandungi lebihan elektron pada sel-selnya yang apabila bergabung dengan sel-sel badan, ia akan menyebabkan sel-sel badan itu rosak.

Air alkali mengandungi lebihan elektron yang membolehkan ia bertindak sebagai ejen antioksidan yang terbaik. Ia akan menukarkan radikal bebas itu kepada oksigen di mana oksigen ini akan digunakan untuk proses penghasilan tisu-tisu badan dan pengangkutan sel darah merah ke seluruh badan.

Salah satu sumber utama untuk dapatkan air kosong beralkali adalah daripada air paip.. Tapi masalahnya tahap kualiti air yang dibekalkan ke rumah sangat kotor.. kotor dengan mikroorganisma yang berbahaya, mengandungi logam-logam berat yang berbahaya seperti plumbum, merkuri & juga kotor dengan bahan klorin. Jadi air paip sangat BERBAHAYA pada kesihatan kita walaupun dimasak.

Jadi penting bagi kita untuk tapis air tersebut sebelum diminum. Namun begitu, ada juga penapis yang berfungsi sebagai RO di mana air yang dihasilkan akan bersifat NEUTRAL iaitu pH 7.

Selain itu juga faktor KEWANGAN menjadi punca kepada masih ramai yang belum memiliki penapis air di rumah. Ada yang terpaksa membuat bayaran secara ansuran bulanan untuk membolehkan mereka memiliki penapis air demi mendapatkan air minuman yang selamat.

Di sini Azna nak rekomenkan pada anda yang masih belum mempunyai penapis air iaitu dapatkan PENAPIS AIR BERALKALI GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE...
 1 set GET CLEAN WATER PICTHER
- 1 jug 
- 1 housing kit
- 4 blok penapis
(setiap 1 blok penapis boleh menapis sehingga 80 gelen air) 

Get Clean Water Pitcher ini:

>> mampu MENYINGKIRKAN sehingga 99% PLUMBUM serta berpuluh-puluh bahan pencemar lain yang boleh hadir dalam air minuman anda & mungkin berbahaya kepada kesihatan

>> setiap penapis dibuat dari tempurung kelapa yang mampan karbon menggunakan proses zeroemission

>> mudah alih - boleh diangkut atau diletakkan di mana2 sesuai kalu yang jenis suka travel

>> tidak perlu elektrik atau bateri untuk berfungsi malah tidak perlukan bantuan staf untuk servis. Hanya boleh servis sendiri dengan menukar blok penapis sahaja

>> menjimatkan kos anda kerana anda tak perlu berbelanja beribu-ribu ringgit untuk membeli sebuah penapis air atau terpaksa membeli bertong-tong air botol demi mendapatkan air minuman yang selamat - harga penapis air shaklee ni adalah sangat2 murah RMXXX sahaja!

>> Yang paling hebat water pitcher ini diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (WQA)

>> paling penting air yang dihasilkan SELAMAT, BEBAS KLORIN & BEBAS LOGAM-LOGAM BERAT serta AIR BERALKALI.. buktinya boleh rujuk di bawah ini hasil eksperimen beberapa jenis air termasuk air yang ditapis menggunakan get clean water picther


Jadi apa tunggu lagi. Jom bertukar kepada penapis air mudah alih paling selamat di dunia GET CLEAN WATER PICTHER sekarang!!!

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

NOOR AZNA BINTI AWANG
♥ sms/whatsApp: 013-6295367
♥ Emel : teacherazna@gmail.com

♥ Fb: www.facebook.com/vitaminhalalsuci sila klik LIKE utk info terkini.
Untuk pembayaran melalui KAD KREDIT atau KAD DEBIT boleh terus klik pada simbol esell di bawah.. selepas transaksi anda boleh hubungi saya melalui WHATSAPP atau SMS di 013-6295367 untuk cara pengendaliannya.0 comments: